USOLJENA RIBA PRSTE DA POLIŽEŠ Ovakav recept sigurno niste probali do sada!
Jelo stiže sa Jamajke.
Usoljena riba
Sastojci:
400 g usoljenog bakalara
1/2 šolje ulja
4 čena belog luka
1 grančica sveže majčine dušice
2 glavice crnog luka
4 mlada luka
1 šolja iseckanih paprika
1 kašičica crnog bibera
1 kašičica paprike
Priprema:
Isperite svu so iz usoljene ribe u hladnoj vodi, a zatim je pripremite kao što sledi: potopite je na sat vremena u toploj vodi, potom ocedite i nalijte novu vodu, pa pustite da odstoji još jedan sat. Riba ć e se natopiti za ukupno 2 sata. Zagrejte ulje u tiganju srednje veličine na umerenoj vatri, a zatim dodajte iseckan beli luk i kuvajte 30 sekundi. Dodajte grančice majčine dušice i kuvajte 30 sekundi. Dodajte luk, mladi luk, paprike i kuvajte 5 minuta. Mešajte po potrebi. Dodajte pripremljenu ribu u tiganj i kuvajte 5 minuta. Dodajte crni biber i isključite šporet. Ukrasite obrok paprikom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALAN RUČAK ZA POSLEDNJI DAN POSTA Riba u belom sosu će vas oduševiti
Probajte ovaj izvanredan recept.
JELO UZ KOJE ĆE UŽIVATI I DECA Kolutići lignje uz UKUSAN dodatak je odličan obrok!
Hrskav i jednostavan recept.
IDEJA ZA SUPER RUČAK SUTRA Zdravi paprikaš od ribe napravićete za ceo vikend
Količina koja će zadovojiti celu porodicu.
HRSKAVO SPOLJA, A SOČNO UNUTRA Fileti ribe sa PIVOM mogu napraviti i neiskusne domaćice
Prosto je za pripremu.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)