Jednostavan recept za pohovanje svinjske šnicle, idealan za početnike u kuhinji
Tradicionalne nemačke pohovane šnicle sa svinjskimg mesom od poznate bečke šnicle razlikuju se samo po vrsti mesa.
Pohovane svinjske šnicle
Sastojci:
8 svinjskih šnicli (karea)
2 jaja
5 kašika brašna
8 kašika prezli
ulje
so biber
Priprema:
Operite svinjske odreske i istucite ih da budu tanki. Malo ih prosušite . Posebno umutite jaja sa solju i biberom. U jedan tanjir stavite brašno, a u drugi prezle. Svaki odrezak prvo uvaljajte u brašno, a zatim u razmućena jaja. Na kraju uvaljajte u prezle. Za deblju koru ponovo umočiti u jaja, pa uvaljati u prezle. Na zagrejanom ulju, na umerenoj vatri, propržite pohovanu svinjetinu, vodeći računa da ne zagori. Znaćete da je gotovo kada meso omekša, a kora porumeni. Služite uz pire i grašak.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)