EKSPLOZIJA UKUSA Jeftine a zasitne tortilje za kraj meseca kad je svima novčanik prazan
Juneće mleveno meso može da se iskoristiti na najrazličitije načine – kao preliv za špegete, mesne lazanje, kanelone i meksički burito,
Burito s mlevenom junetinom
Sastojci:
200 g mlevene govedine
1 mali ljubičasti luk
1 konzerva belog ili crvenog pasulja
1 konzerva kukuruza
1 glavica zelene salate
1 paradajz
100 g pirinča
100 g gaude
50 ml pasiranog paradajza
maslinovo ulje
4 tortilje
so, biber
Priprema:
Ljubičasti luk iseckajte i kratko prodinstajte na masti. Dodajte mleveno meso. Začinite ga solju, biberom i bosiljkom i dinstajte oko 15 minuta, dok meso ne bude gotovo. Pirinač skuvati u duplo većoj količini vode, a pred kraj preliti sokom od paradajza i ostaviti da provri. U pirinač dodajte pasulj i kukuruz, koje ste prethodno oprali pod mlazom vode. Kada je pirinač gotov, ostavite ga da se ohladi. Narendajte sir i iseckajte paradajz. Zelenu salatu isecite na trake. Na tortilju rasporedite sir, pirinač, meso, paradajz, luk i salatu. Preklopite stranice tortilje prema sredini, a kraj ispred sebe umotajte preko fila. Gotove buritose možete nakratko staviti na vreli tiganj da se sir otopi. Ako je pirinač dovoljno topao, onda je ovaj korak nepotreban. Burito čvrsto umotajte u alu-foliju, pa ga prepolovite i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)