KUVANO JELO Izvadite nekoliko namirnica iz frižidera i skuvajte ručak!
Ova čorba od krompira i povrća je jeftina, a lepo će vas zasititi.
Sastojci:
500 g krompira
250 ml vode
200 g smrznutog povrća (grašak, šargarepa, boranija)
100 ml mleka
1 kašika brašna
1 crni luk
1 kocka za supu od povrća
1 kašičica mešavine biljnih začina
1 kašičica belog luka u prahu
So, biber
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kockice. U šerpi na malo zagrejanog ulja prodinstajte iseckan crni luk dok omekša. Dodajte krompir, sipajte toplu vodu u kojoj ste rastopili kocku za supu. U mleku razmutite brašno. Kad krompir omekša smanjite temperaturu, pa umešajte pripremljeno brašno s mlekom i dodajte smrznuto povrće. Ostavite da provri. Začinite solju, biberom, dodajte beli luk i mešavinu biljnih začina i ostavite da se krčka čorba dok povrće ne omekša. Po želji, u gotovo jelo dodajte iseckan peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RIZNICA VITAMINA Čorba od povrća je savršen miks koji čini ukusno jelo na kašiku
Jelo možete da obogatite dodavanjem i drugog povrća koje volite.
SUPER JELO Krem čorba od šampinjona je veoma ukusna, ali i zdrava
Uz parče hleba, ova čorba može da bude kompletan obrok.
ZDRAVO PROLEĆNO JELO Hladna supa od rotkvica začinjena mirođijom
Supa od rotkvica se jede hladna. Ako ne volite hladnu supu, možete da je podgrejete i služite toplu.
ČORBA OD POVRĆA Posno jelo na kašiku, veoma ukusno i puno vitamina
Mešavina raznog povrća koja čini veoma ukusno jelo.
OČISTITE KERAMIČKU RINGLU ZA TREN OKA Nema ribanja ni struganja, samo ovaj 1 sastojak
Očistite prljavu ringlu brzo i lako uz pomoć jednostavnog trika iskusnih domaćica.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
Komentari (0)