Bela riba u nežnom zagrljaju limuna - savršena večera koja se priprema na najjednostavniji način
Spojite kiseli limun, kremasto kuvani krompir, masline i belu ribu u kombinaciji koja osvaja baš svakog.
Bela riba s krompirom i limunom
Sastojci:
6 fileta bele ribe po izboru
3 limuna
majčina dušica
1 lovorov list
2 čena belog luka
600 g krompira
10 zelenih maslina
maslinovo ulje
morska so, biber
Priprema:
Krompir operite, iseckajte na manje komade i stavite u činiju zajedno sa čenovima belog luka i lovorovim listom. Dodajte hladnu vodu. Posolite i kuvajte dok ne omekšaju. Izbacite beli luk i lovorov list. Operite limun i isecite ga na tanke kriške pa ga složite na dno posude za pečenje. Pospite sušenom majčenom dušicom ili dodajte grančicu svežg. Pospite prepolovljenim maslinama. Kada je krompir gotov, rasporeditega preko maslina i limuna. Stavite ribu na krompir, a zatim dodajte ostatak kriški limuna. Dodajte maslinovo ulje i pecite desetak minuta na 200 stepeni. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
Komentari (0)