Slastan kremasti rižoto od spanaća i svežeg sira pravi se brzo a jede još brže

alo.rs/I. V.

09:34

Sezonski recepti 0

Sjajna ideja za brzi ručak i kombinacija okusa koja će osvojiti baš svakog ko je isproba keste ovaj slasni, kremasti rižoto od spanaća i svežeg sira.

Slastan kremasti rižoto od spanaća i svežeg sira pravi se brzo a jede još brže
Shutterstock

 

Rižoto sa spanaćem i svežim sirom

Sastojci:

300 g spanaća

1 šargarepa

1 komad korena celera

1 glavica crnog luka

120 g svežeg kravljeg sira

100 ml belog vina

60 g putera

700 ml povrtnog bujona

maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

Spanać i celer očistite i dobro properite. Oljuštite šargarepu, luk i celer te sve iseckajte na sitne komade. U tiganju na dve kašike maslinovog ulja prodinstajte povrće. Dodajte pirinač, propržite i ulijte belo vino. Kada vino ispari, nastavite s kuvanjem dolivanjem bujona. Pirinač mora da ostane al dente. Dolivajte pomalo tečnosti i stalno mešajte. Presam kraj ubacite spanać. Dobro promešajte i ostavitei da svene. Na kraju dodajte puter. Dobro promešajte, poklopite i ostavite da odstoji pet minuta. Pre serviranja pospite svežim sirom koji ste izmrvili prstima.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading