UVEK ODLIČAN IZBOR Najbolji recept za klasičnu sarmu
Napravite jelo koje svi vole.
Sastojci:
1 veća glavica kiselog kupusa
500 g mlevenog mešanog mesa
4 glavice crnog luka
7 kašika pirinča
1 šolja ulja
100 g suve slanine
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica soli
Priprema:
Odvojiti listove kupusa i dobro oprati. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan luk, dodati meso i dinstati dok ne promeni boju. Na kraju dodati so, mlevenu papriku i pirinač. Promešati i praviti sarme. Ređati ih jednu uz drugu u veću šerpu da stanu u jedan red. Slaninicu ređajte na režnjeve između sarmi. Prelijte ih ostatkom ulja i vodom cele ogreznu. Pokrijte šerpu alu folijom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 2 sata. Ili sarme prvo skuvajte na tihoj vatri i potom zapecite u rerni. Pre nego što sarme izvadite iz rerne, skinite foliju da se zapeku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVI ĆE VAS POHVALITI! Gurmanska sarma sa suvim rebrima je glavna na slavskoj trpezi
Ovo je još jedan od načina na koji možete napraviti naš omiljeni specijalitet.
KUGLOF SARMA Brže se sprema od klasične, a ukus nimalo ne zaostaje!
Probajte naš specijalitet na malo drugačiji način.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
OFARBAJTE JAJA U METALIK ROZE Biće drugačija i originalna, a uopšte nije komplikovano
Ovaj način ukrašavanja jaja proslavila je poznata kuvarica Marta Stjuart. Iako izrada deluje komplikovano, dobićete na prilično jednostavan način, predivna šljokičava roze jaja.
Komentari (0)