POHOVANO POVRĆE Fantastično je, obavezno probajte!
Odličan prilog uz meso .
Sastojci:
4 krompira
4 paprike
2 šargarepe
1 manja tikvica
3 jaja
3 kašike brašna
2 kašike prezli
so, biber
Priprema: Povrće iseći po želji, na kolutove ili štapiće. Umutiti 2 jaja i 1 belance, pa dodati brašno i prezle i izmešati. Dodati so i biber po ukusu, a zatim iseckano povrće. Po potrebi dodati još brašna ili prezli, jer smesa treba da bude gusta i da ostane na povrću kada se izvadi. U dubljem tiganju zagrejati ulje, pa smanjiti vatru i staviti povrće. Pržiti sa obe strane da dobije zlatnu boju.
Možda vas zanima:
PRILOG UZ MESO Kako da pripremite povrće na roštilju i koje je najbolje za to
Kompletirajte ručak od roštilj mesa povrćem pripremljenim na isti način.
POHOVANI KARFIOL Spremite ga ovako, pa će ga i deca voleti!
Sigurno će vam se dopasti ovako pripremljen.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)