Mekana, sočna i aromatična PASTRMKA DINSTANA U BELOM VINU s povrćem
Pastrmka dinstana s belim vinom odlično se slaže s aromatičnim sastojcimapoput celera, luka i mirođije, dok će šargarepa i riblji bujondoprineti sočnim aromama.
Pastrmka sa belim vinom na povrću
Sastojci (za 4 osobe):
8 fileta pastrmke (po 100 g)
1 kašika belog vina
2 mlada crna luka
6 celera
8 šargarepi
1 kašika ulja
200 ml ribljeg bujona
4 grančice mirođije
so, biber
Priprema:
Operite ribu, osušite ubrusom i poprskajte vinom. Mladi luk očistite, operite, prepolovite po dužini i isecite na trake dužine 5-7 cm. Operite celer. Šargarepu očistite i, kao i celer, isecite na trake dužine 5-7 cm. Prodinstajte povrće na zagrejanom ulju, dodajte riblji bujoni ostavite da provri. Zatim smanjite toplotu. Dodajte pastrmku u posudu sa povrćem i dinstajte 10 minuta. Okrenite ribu, lagano je pobiberite i dinstajte još 5-7 minuta. Isperite i protresite mirođiju. Dve grančice sitno iseckati. Poslužite ribu na povrću. Ukrasite ga seckanim i celim grančicama mirođije.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)