SVETOGORSKA POSNA SARMA Recept vekovima star, sa filom od praziluka i oraha
Posna sarma po starinskom receptu.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1 praziluk
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
100 g pirinča
150 g mlevenih oraha
1 pstohvat soli
mleveni biber
mlevena paprika
maslinovo ulje
so
Priprema:
Pirinač preliti hladnom vodom i kuvati 10 minuta, isključiti ringlu, poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta, pa procediti. Praziluk očistiti, po dužini raseći na četiri dela i sitno iseckati. Crni luk iseckati na kockice, šargarepu na kolutove. Beli luk sitno iseckati. Na malo maslinovog ulja kratko prodinstati crni luk, zatim dodati praziluk i šargarepu i na tihoj vatri dinstati dok praziluk i šargarepa malo omekšaju. Sipati u šerpu, dodati izgnječen beli luk, pirinač, so, mleveni biber i mlevenu papriku po ukusu. Na kraju dodati orahe i dobro izmešati. Na list kupusa staviti kašiku nadeva i uviti sarme. Ređati ih u šerpu podmazanu maslinovim uljem, preliti vodom da ogreznu, poklopiti folijom i peći u rerni 200 stepeni oko sat i po. Na kraju skloniti foliju da se sarme zapeku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)