SEOSKA LISNATA POGAČA Pravo iz bakine kuhinje, spolja krckava, a unutra punjena sirom
Toliko je mekana da se jednostavno topi u ustima.
Sastojci:
1 kg brašna
500 ml mleka
3 jaja
250 g putera
300 g tvrdog sira
100 ml ulja
1 kocka kvasca
1 kašika soli
1 kašika šećera
Priprema:
Zamesite testo od brašna, soli, šećera, nadošlog kvasca, dva jaja i jednog belanca, ulja i toplog mleka. Treba da bude sredjne tvrdo. Ostavite ga da stoji 10 minuta. Podelite ga na 24 loptice. Svaku razvucite oklagijom u krug veličine tanjira, namazite omekšalim puterom, pospite izdrobljenim sirom. Ređajte jednu na drugu. Poslednji krug od testa nemojte mazati. Sve zajedno razvucite oklagijom na prečnikm 36 cm i stavite u podmazanu okruglu tepsiju. Isecite na kocke. Odozgo namažite umućenim žumancetom. Ostavite pola sata da nadođe pa pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 10 minuta, a onda smanjite na 200 i ostavite da se pogača do kraja ispeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)