RUČAK KOJI ĆE SVE ODUŠEVITI Korma piletina - jednostavna, ukusna i gotova za pola sata
ešavina raznovrsnih začina daje pikantan i aromatičan ukus po kojem je i poznata ova piletina pod nazivom korma.
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 luk, oljušten i sitno iseckan
- 3 pileća prsa (približno 525 g), iseckana na kockice
- 2 čena belog luka, oljuštena i mlevena
- 2 kašičice mlevenog đumbira
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1,5 kašičica mlevenog korijandera
- 1,5 kašičica garam masale
- ½ kašičice blagog čilija u prahu
- ½ kašičice kurkume
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice belog bibera
- 2 kašike pirea od paradajza
- 120 ml jogurta
- 120 ml kokosove kreme
- 2 kašike mlevenih badema
- 1 kašika šećera
- 60 ml pavlake za kuvanje
Za dekoraciju
- 2 kašike sveže iseckanog korijandera
- kuvani pirinač
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte meso i još kratko pržite.
Dodajte beli luk, đumbir, kim, mleveni korijander, garam masalu, čili u prahu, kurkumu, so, beli biber i pire od paradajza. Pržite još kratko uz konstantno mešanje.
Zatim dodajte jogurt, kokosovu kremu, mlevene bademe i šećer. Sve zajedno promešajte, pa nakon ključanja dinstajte još 6-8 minuta, dok se piletina ne skuva. Sipajte pavlaku za kuvanje i isključite šporet, prenosi Stvar ukusa.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
OČISTITE KERAMIČKU RINGLU ZA TREN OKA Nema ribanja ni struganja, samo ovaj 1 sastojak
Očistite prljavu ringlu brzo i lako uz pomoć jednostavnog trika iskusnih domaćica.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)