Brza pica iz tiganja skratiće vam vreme u kuhinji na 15 minuta
S ovim receptom za picu iz tiganja napravićete svoje omiljeno jelo u tren oka – i to bez kvasca!
Pica iz tiganja
Sastojci:
1 konzerva paradajz-pelata
1 kašičica praška za pecivo
3 kašike jogurta
1 šaka rendanog sira (gauda)
4 kašike brašna
malo maslinovog ulja
po želji kriške salame, šampinjoni, feferoni
začinsko bilje
so, biber
Priprema:
Za testo pomešati brašno, prašak za pecivo i jogurt. Tiganj prečnika 26 cm dobro podmažite. Rasporedite testo za picu na hladan tiganj. Za to namažite ruke sa malo maslinovog ulja kako se testo ne bi lepilo. Pritisnite testo u tiganj. Ako je lepljivo, dodajte još malo maslinovog ulja. Pecite s jedne strane 5-10 muinuta te ikrenite. Pasirani paradajz začinite solju, biberom i začinskim biljem i rasporedite ga po testu. Prelijte picu po želji. Na testo možete staviti salamu, šunku, pečurke, feferone, paprike iseckane na kockice, kukuruz i šta god poželite. Na kraju pospite sir. Poklopite tiganj. Pržite picu na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Ne skidajte poklopac! Ako pica nije potpuno ispržena posle 15 minuta, ostavite je još malo na šporetu. Zatim prenesite picu na tanjir i uživajte dok je još vruća.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)