Zaboravljeni recept za BOŽANSTVENU TORTU S JAGODAMA
Iskoristite sezonu svežih jagoda za pripremu ove ukusne torte! Pahuljasti biskvit i lagana krema od pavlake savršeno se slažu s jagodama.
Prolećna torta od jagoda
Za testo:
200 g brašna
2 pune kašičice praška za pecivo
100 g mekog maslaca
100 g šećera
1 kesica vanilin šećera
3 jaja
Za fil:
500 g jagoda
500 slatke pavlake
½ kesice pudinga od vanile
Za preliv:
1 gotovi preliv za torte u crvenoj boji
3 pune žlice šećera
250 ml vode
Priprema:
Zagrejte pećnicu na 180 a dno kalupa za torte namastite ili obložite pek-papirom. Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom izradite glatko testo, mešajući kratko na najnižoj, a potom oko dve minute na najvišoj brzini. Poravnajte testo u kalupu za torte i pecite oko 20 minuta. Jagode operite, očistite i narežite. Umućenu pavlaku i puding stavite u posudu i mikserom mutite. Kremu raspodijelite i poravnajte po biskvitu. Raspodelite jagode po kremi. Preliv za torte pripremite sa šećerom i vodom prema uputastvu. Raspodelite preliv po jagodama. Tortu stavite u frižider na najmanje 2 sata da se ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
Komentari (0)