UKUSNO JELO IZ RERNE Pilav sa povrćem i kobasicom rado jedu i stari i mladi
Ovo jelo je izdašno i imaćete spreman ručak za dva dana.
Sastojci:
1 šolja (od 250 ml) pirinča
4 kobasice
½ praziluka
1 crni luk
1 šargarepa
2 sveže paprike
1 kašičica mešavine biljnih začina
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
50 ml soka od paradajza
Priprema:
Na malo zagrejanog ulja propržiti sitno iseckan crni luk, praziluk i šargarepu iseckane na kolutove, i crvenu papriku. Dodati paradajz sos. Pirinač oprati, dodati u povrće i pržiti 2-3 minuta. Naliti tri šolje vode, dodati začine. Kobasice staviti odozgo zasečene na više mesta, poklopiti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok pilav ne omekša i kobasica se ispeče. Skloniti foliju i peći još 15 minuta da se pilav zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula
Glavni sastojak je šafran koji mu daje specifičan ukus, miris i žutu boju.
UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)