FANTASTIČAN DORUČAK Pita sa sirom bez kora, samo se izmeša i ispeče!
Pita sa sirom može da se jede za doručak, večeru ili kao predjelo kada pravite ručak za goste.
Sastojci:
4 jajeta
250 g brašna
200 g tvrdog sira
200 ml jogurta
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
Priprema:
Belanca umutiti sa solju u čvrst sneg. Dodati žumanca i mutiti da se dobije penasta smesa. Dodati jogurt i ulje, i sjediniti. Brašno pomešati sa praškom za pecivo, dodati u smesu i dobro umutiti da nema grudvica. Dodati izmrvljen sir i izmešati kašikom. Sipati u podmazan pleh i ravnomerno rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta. Gotovu pitu iseći na kocke i poslužiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TURSKA PITA SA SIROM Ima krckavu koricu, a unutra je lisnata i sočna kao burek!
Kada je jednom probate, uvek ćete je praviti.
ODMAH NAPRAVITE DUPLU MERU! Rolnice sa sirom od gotovih kora, krckave i preukusne!
Idealno rešenje za brzi obrok.
UKUSNA VEČERA Pita sa sirom i spanaćem od lisnatog testa, obrok koji se ne odbija!
Jednostavna pita koja će brzo biti na stolu
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
OČISTITE SUDOPERU BRZO I LAKO Provereno uspeva a sijaće se kao ogledalo
Napravite ovu jednostavnu smesu i učinite da sudopera zablista.
Komentari (0)