Neobični mafini od kelja s mlevenim mesom mogu da zamene čitav obrok a sveži su i po tri dana
Ovi neobični paketići su idealni za prolećno čišćenje organizma.
Mafini od kelja
Sastojci za 4 osobe:
500 g kelja
1 suva zemička
1 glavica crnog luka
3 kašike putera
1 jaje
400 g mlevenog mesa
peršun
mleveni kim
1 kašičica senfa
4 šargarepe
2 korena peršuna
šećer
so i biber
Priprema:
Listove kelja operite i blanširajte i slanoj vodi 5 minuta, a zatim ih isperite hladnom vodom i ostavite da se dobro ocede. Luk iseckajte i prodinstajte na kašičici putera. Zemičkupotopite u vodu da omekša, iscedite je i pomešajte sa jajetom, mesom, crnim lukom, 2 kašike seckanog peršuna prstohvatom kima i senfom. Na kraju smesu začinite solju i biberom. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite 8 udubljenja na kalupu za mafine i svaki prekrijte listovima kelja. Napunite ih mesnom smesom, pokrijtekeljom koji viri iz kalupa i pecite 20 minuta. Šargarepu i koren peršuna oljuštite i isecite na veće komade, prodinstajte na preostalom puteru, pospite prstohvatom šećera i karamelizujte. Zatim prelijte sa 200 ml vode i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta dok tečnost ne ispari. Začinite solju i biberom i poslužite uz mafine od kelja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)