AKO STE KOD KUĆE Probajte fantastične ćevape iz rerne sa prelivom od piva
Ukoliko 1. maj provodite kod kuće, za ručak napravite ovaj specijalitet od mesa.
Sastojci:
Za ćevape:
500 g mlevenog mesa
4 čena belog luka
2 kašičice sode bikarbone
2 kašičice soli
2 kašičice bibera
100 ml kisele vode
Za preliv:
200 ml piva
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica bibera
½ kašičice suve mirođije
1 kašičica seckanog peršuna
50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodati izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ĆEVAPI OD TIKVICA, KROMPIRA I SIRA Za manje od 500 dinara napravite savršen ručak
Ovako pripremljene ćevape možete da služite samo sa nekim umakom ili salatom, a sastojci su jeftini.
NE TREBA VAM ROŠTILJ Ćevapi iz rerne prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
Ručak koji svi obožavaju.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)