DAJE SNAGU Preukusna svinjska džigerica u saftu, prste da poližeš!

Trpeza/ V.V.

18:30

Sezonski recepti 0

Džigerica je najlepša kada se jede uz pire krompir.

DAJE SNAGU Preukusna svinjska džigerica u saftu, prste da poližeš!
Shutterstock

Sastojci:

1 kg svinjske džigerice

4 glavice crnog luka

6 svežih paprika

6 paradajza

biber u zrnu

svež peršun

so, suvi biljni začin

slatka mlevena paprika

Priprema:

Džigericu isecite na kocke i dinstajte na zagrejanom ulju uz dodatak 2-3 čaše vode. Kada je napola gotova dodajte sitno iseckani crni luk, papriku isečenu na kockice, so i biber po ukusu. Posle nekoliko minuta dodajte paradajz isečen na kockice i iseckan peršun. Dinstajte dok džigerica i povrće ne omekšaju. Nekoliko minuta pred kraj dodajte mlevenu papriku i suv biljni začin po ukusu.

 

 

 

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading