NEVEROVATNO UKUSNA! Pita od lisnatog testa sa tikvicama, šunkom i sirom, gotova je za tren!
Odlična je za doručak, a ako nešto ostane, možete da poslužite za večeru.
Sastojci:
½ kg lisnatog testa
3 tikvice
200 g šunkarice
300 g svežeg sira
3 jaja
origano
bosiljak
ruzmarin
maslinovo ulje
so
biber
Priprema: Omekšalo lisnato testo razvući oklagijom na 1,5 cm debljine i staviti na dno podmazane okrugle tepsije tako da krajevi prelaze preko ivice tepsije. Oljuštiti tikvice i iseći na kolutove, preliti maslinovim uljem, dodati biber, so, po prstohvat origana, bosiljka i ruzmarina i izmešati. U drugoj posudi umutiti jaja, dodati sir, iseckanu šunkaricu i izmešati. Na testo staviti pola tikvica, preko smesu od sira i jaja i odozgo ostatak tikvica. Ivice testa saviti ka unutra. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta.
Možda vas zanima:
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je pravi izbor za porodičnu večeru
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete kompletan obrok.
SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.
CRNAC BEZ JAJA "NA ČAŠE" Neodoljivi desert sa bananom napravi se brzo, a pojede za tren oka
Fenomenalni slatkiš koji se smaže u jednom zalogaju, idealan za sve prilike.
KAPRIĆOZA Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet
Preukusna pica bolja od one kupovne, za pravo zadovoljstvo.
LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
KUVAJTE KROMPIR OVAKO I NIKAD SE NEĆE RASPASTI Trik koji provereno uspeva
Dodajte ovu namirnicu kada kuvate krompir i provereno se neće raspasti.
SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
Komentari (0)