Savršen prolećni prilog: Aromatični pire od graška s mentom će vam ulepšati dan
Iskoristite sezonu graška za pripremu ukusnog priloga, koji odlično pristaje uz ribu i piletinu.
Pire od graška s mentom
Sastojci:
450 ml vode
300 g svežeg graška
5 g listova sveže mente
1 kašika putera
so, biber
Priprema:
Ulijte vodu u lonac, stavite na srednje jaku vatru i pričekajte da zavrije. Smanjite vatru, dodajte grašak, listiće mente i prstohvat soli pa kuvajte otprilike pet minuta, dok grašak ne omekša. Procedite grašak i pomoću štapnog miksera blendajte dok ne dobijete glatki pire. Probajte pa začinite sa solju i biberompo ukusu.
Dodajte puter u još topli pire i miješajte dok se ne rastopi. Poslužite toplo!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)