ZABORAVLJENO JELO PIROTA Preukusna janija mora se sačuvati od zaborava
Dobro poznat recept.
Janija
Sastojci:
1 kg crnog luka
posebno 6 celih glavica crnog luka
300 g praziluka
6 celih glavica belog luka
2 kašike brašna
nekoliko suvih ljutih papričica
2 kašike aleve paprike
1 dl vode, ulje po potrebi, so po ukusu
Priprema:
Sitno iseckan crni luk propržite na ulju. Dodajte praziluk i prethodno skuvanih šest celih glavica crnog luka, pa posolite. Suve papričice prepecite, dodajte smesi i prelijte vodom. U posebnoj posudi propržite na ulju dve kašike brašna, dodajte alevu papriku i prelijte vodom. Sipajte preko pripremljenog luka i zapecite u rerni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)