Brzi ručak sa svinjetinom i graškom iz konzerve pravi se brzo a uspeva baš svakog puta
Ukoliko vam je ponedostalo ideja za brzi ručak s mesom i povrćem, ovaj recept je pravi izbor za vas.
Brzi ručak sa svinjetinom i graškom iz konzerve
Sastojci:
1 crni luk
2 čena belog luka
500 g svinjskog filea (bez masnoće)
1 kašičica mlevene paprike
1 kačićica bio začina
1 šargarepa
1 veća konzerva graška (400 g)
500 ml paradajz soka
2 kašike peršuna
ulje
Priprema:
Na ulju propžite oljuštene i sitno seckane crni i beli luk. Kad promene boju, ubacite na kockice isečenu svinjetinu. Dinstajte dok ne promeni boju. Dodajte rendanu šargarepu i mlevenu papriku pazeći da ne zagori. Grašak procedite od tečnosti iz konzerve i ubacite u meso. Ulijte malko tečnosti od graška. Posle 10 minuta ulijte paradajz sok. Ako je jak, osim biozačina, neće biti potrebna so. Dinstajte meso i povrće uz povremeno dolivanje tečnosti od graška. Jelo je gotovo kad meso omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)