JESTE LI ČULI ZA MIŠ MAŠ? Kada ga budete probali, dobro ćete ga zapamtiti

Alo.rs

12:00

Sezonski recepti 0

Glavni sastojak je mleveno meso.

JESTE LI ČULI ZA MIŠ MAŠ? Kada ga budete probali, dobro ćete ga zapamtiti
Shutterstock

Miš-maš s mlevenim mesom

Sastojci:

500g mlevenog mesa

2-3 glavice crnog luka

5-6 paprika

5-6 paradajza

4 jaja

peršun

so po ukusu

Priprema:

Sitno isecite luk, paprike i paradajz. U tiganj sipajte ulje i prvo dinstajte luk. Kad se zaprži, dodajte paprike. Nakon nekoliko minuta, dodajte mleveno meso. Lepo mešajte da se izdrobi da se dobiju mrvice. Kad promeni boju, dodajte paradajz i ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri, dok ne ispari tečnost i ne ostane na masti. Na kraju umutite jaja viljuškom i dodajte ih u tiganj. Promešajte dobro i nakon nekoliko minuta skinite s vatre. Servirajte s iseckanim peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading