Popularni šef kuva za vas: Remzijeva kremasta karbonara gotova je za samo 10 minuta!
Ako si uvek u trci s vremenom ili vam se jednostavno ne kuvat po ovako lepom vremenui, ovaj recept je prava stvar za vas.
Kremasta karbonara
Sastojci:
250 g taljatela
60 g smrznutog graška
160 g slanine
2 žumanca
3 kašike neutralne pavlake
4 pečurke
2 čili papričice
maslinovo ulje
2 čena belog luka
50 g Grana Padano sir
2 kašike peršuna
so, biber
Priprema:
U šerpi prokuvati vodu, posoliti i dodati testeninu. Kuvajte je prema uputstvu na pakovanju. Stavite tiganj na srednju vatru, dodajte kašiku maslinovog ulja, a kad bude vruće, i sitno seckanu slaninu. Dodajte malo bibera i sitno seckanog belog luka a porom pečurke i čili. Dinstajte dok slanina ne postane hrskava, a pečurke postanu zlatne boje. Posolite po ukusu. Preko žumanca narendajte oko sir. Zatim dodajte pavlaku i sve promešajte. Dodajte kašičicu hladne vode u smešu da biste bili sigurni da ima tečnu konzistenciju. U tiganj sa slaninom dodajte grašak i nastavite sa kuvanjem, dodajući oko tri kašike vode u kojoj se kuvala testenina. Kada je gotova, ocedite je, ostavite malo tečnosti za sos. Dodajte testeninu u slaninu i pečurke. Dobro promešati pa sve preliti smesom od jaja i mešati dok sos ne postane kremast. Na kraju dodajte peršun i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)