Popularni šef kuva za vas: Remzijeva kremasta karbonara gotova je za samo 10 minuta!

alo.rs

17:00

Sezonski recepti 0

Ako si uvek u trci s vremenom ili vam se jednostavno ne kuvat po ovako lepom vremenui, ovaj recept je prava stvar za vas.

Popularni šef kuva za vas: Remzijeva kremasta karbonara gotova je za samo 10 minuta!
Shutterstock

 

Kremasta karbonara 

Sastojci:

250 g taljatela

60 g smrznutog graška

160 g slanine

2 žumanca

3 kašike neutralne pavlake

4 pečurke

2 čili papričice

maslinovo ulje

2 čena belog luka

50 g Grana Padano sir

2 kašike peršuna

so, biber

Priprema:

U šerpi prokuvati vodu, posoliti i dodati testeninu. Kuvajte je prema uputstvu na pakovanju. Stavite tiganj na srednju vatru, dodajte kašiku maslinovog ulja, a kad bude vruće, i sitno seckanu slaninu. Dodajte malo bibera i sitno seckanog belog luka a porom pečurke i čili. Dinstajte dok slanina ne postane hrskava, a pečurke postanu zlatne boje. Posolite po ukusu. Preko žumanca narendajte oko sir. Zatim dodajte pavlaku i sve promešajte. Dodajte kašičicu hladne vode u smešu da biste bili sigurni da ima tečnu konzistenciju. U tiganj sa slaninom dodajte grašak i nastavite sa kuvanjem, dodajući oko tri kašike vode u kojoj se kuvala testenina. Kada je gotova, ocedite je, ostavite malo tečnosti za sos. Dodajte testeninu u slaninu i pečurke. Dobro promešati pa sve preliti smesom od jaja i mešati dok sos ne postane kremast. Na kraju dodajte peršun i poslužite.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading