Superbrza kremasta KAŠA OD KARFIOLA S PEČURKAMA ubediće vas da zavolite ovo povrće

alo.rs

09:09

Sezonski recepti 0

Budući da je karfiol vrlo neutralnog okusa, možete ga začiniti na mnogo različitih načina. Provansalski začini ovde daju posebnu notu jer idu sjajno uz pečurke.

Superbrza kremasta KAŠA OD KARFIOLA S PEČURKAMA ubediće vas da zavolite ovo povrće
Shutterstock

 

Kaša od karfiola

Sastojci:

200 g karfiola

500 ml supe

2 kašike neutralne pavlake

provansalski začini

slatka mlevena paprika 

4-5 većih pečuraka

čeri paradajz

tamari sos

so, biber

Priprema:

Karfiol oprati i iseckati na manje komade. Propržite ga na maslinovom ulju, pa posle nekoliko minuta sipajte supu  tek toliko da tečnost prekrije karfiol. Lagano kuvajte uz lagano mešanje da što više tečnosti ispari i ostane kremasta kaša. Dodajte i začine:. U međuvremenu na tiganju na maslinovom ulju propržite šampinjone ili bilo koje druge pečurke po želji. Kada skoro sva tečnost ispari iz karfiola, dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da sve provri. Kašu služite s pečurkama na vrhu, poprskano tamari sosom. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading