Superbrza kremasta KAŠA OD KARFIOLA S PEČURKAMA ubediće vas da zavolite ovo povrće
Budući da je karfiol vrlo neutralnog okusa, možete ga začiniti na mnogo različitih načina. Provansalski začini ovde daju posebnu notu jer idu sjajno uz pečurke.
Kaša od karfiola
Sastojci:
200 g karfiola
500 ml supe
2 kašike neutralne pavlake
provansalski začini
slatka mlevena paprika
4-5 većih pečuraka
čeri paradajz
tamari sos
so, biber
Priprema:
Karfiol oprati i iseckati na manje komade. Propržite ga na maslinovom ulju, pa posle nekoliko minuta sipajte supu tek toliko da tečnost prekrije karfiol. Lagano kuvajte uz lagano mešanje da što više tečnosti ispari i ostane kremasta kaša. Dodajte i začine:. U međuvremenu na tiganju na maslinovom ulju propržite šampinjone ili bilo koje druge pečurke po želji. Kada skoro sva tečnost ispari iz karfiola, dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da sve provri. Kašu služite s pečurkama na vrhu, poprskano tamari sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
Komentari (0)