Tajna hrskavih mirisnih KRILACA S ROŠTILJA je u marinadi, ali i u jogurt-sosu u koji se umaču
Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.
Pileća krilca sa susamom i sosom od jogurta
Sastojci:
800 g pilećih krilaca
30 g semenki susama
1 tekući jogurt
1 kašika senfa
1 kašičica vuster sosa
1 čili papričica
Za marinadu:
5 čenova belog luka
1 limun
5 dl masilinovog ulja
2 kašike senfa
so, biber
Priprema:
Pileća krilca prelijte marinadom i ostavite pola sata u frižideru da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji okus). Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih semenkama susama. Za sos u jogurt dodajte senf, žvuster sos i sitno iseckanu čili papričicu te sve promešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)