Pileći file u rerni sa tri vrste sira toliko je famozno da će u srce da vas dira
Panirana piletina u parmezanu, a nakon toga još zapečena sa pršutom i tri vrste sira ne ostavlja nikoga ravnodušnim.
Piletina s tri vrste sira
Sastojci:
• 400 g pilećih fileta
• 200 g prezli
• 100 g brašna
• 40 g rendanog parmezana
• 100 g punomasnog sira
• 125 g mocarele
• 4 lista pršute
• 1 dl pasiranog paradajza
• 2 jaja
• Ulje
• Beli luk u prahu
• Origano
• So, biber
Priprema:
Pileći file očistite, posolite i pobiberite, stavite u plastičnu kesu i kratko umutite. Za paniranje u jednoj posudi pripremiti brašno, u drugoj posudi viljuškom kratko umutiti jaja, a u treću dodati i izmešati prezle, rendani parmezan, origano, biber i beli luk u prahu. U posudu u kojoj ćete kuvati filete dodajte ulje i dobro zagrejte. Pileće filete umočite prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mešavinu parmezana, prezla i začina. Filete pecite na srednje jakoj temperaturi dok ne dobiju zlatnožutu boju. Pečene filete poređajte u pleh i na svaki stavite po parče mocarele, list pršute i na kraju pospite rendanim punomasnim sirom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 190 °C. Po želji na kraju pospite sitno seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
Komentari (0)