Ovoj ukusnoj prevari niko ne može i ne treba da odoli: Lažni pomfrit od tikvica
Osim što izgleda efektno, ovaj pomfrit je neodoljivo hrskavi i dobro začinjen, a priprema mu traje otprilike pola sata.
Pomfrit od tikvica
Sastojci:
30 g brašna
1 kašičica kukuruznog skroba
1 kašičica soli
½ kašičice origana
¼ kašičice mlevenog crnog bibera
3 belanca
80 g rendanog parmezana
100 g prezle
500 g tikvica
Priprema:
Dva pleha prekrijte papirom za pečenje i zagriete rernuna 220 stepeni Tikvice isecite na tanke štapiće. Pomešajte brašno, kukuruzni skrob, so, origano i biber. U drugu činiju stavite belanca, a u treću parmezan i prezle. Štapiće uvaljajte u brašno, zatim u belanca pa u mešavinu sira i prezla. Stavite tikvice na lim za pečenje i ostavite ih na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite 18-20 minuta i tokom pečenja ih jednom okrenite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)