VODA ODMAH IDE NA USTA Gusti pasulj sa kobasicama zapečen u rerni, ručak i za sutra
Jelo koje svi vole.
Sastojci:
500 g pasulja
200 g kobasice po želji
3 šargarepe
1 crni luk
3 čena belog luka
50 ml soka od paradajza
3 kašike ulja
1 kašika brašna
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica soli
Priprema:
Pasulj potopite u vodu da stoji preko noći. U šerpi zagrejte ulje i prodinstajte iseckane crni i beli luk. Dodajte brašno i propržite. Dodajte pasulj i iseckanu šargarepu i sipajte vodu da sve prekrije. Kuvajte oko 1,5 sat, tj. dok pasulj ne omekša. Na kraju dodajte sok od paradajza i mlevenu papriku. Sipajte u tepsiju, i odozgo poređajte iseckanu kobasicu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata da se odozgo jelo zapeče.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)