Lako dostupno i jeftino, SOČIVO je fantastična baza za razna jela pa i ovu PROLEĆNU SALATU
Salatu poslužite kao međuobrok, ponestite je na posao za ručak ili poslužite u manjim porcijama kao prilog.
Salata od sočiva i feta sira
Sastojci za salatu:
200 g zelenog sočiva
700 ml vode
1 lovorov list
1 svež krastavac
1 crvena paprika
1 mali luk
2 kašike sveže seckanog peršuna
2 kašike sveže seckane mente
50 g feta sira
Sastojci za preliv:
60 ml maslinovog ulja
2 kašičice limunove kore
2 kašike limunovog soka
1 kašičica senfa
1 kašičica meda
1 čen belog luka
so, biber
Priprema:
Dobro isperite sočivo hladnom vodom. Pomešajte sočivo i vodu u šerpi, dodajte lovorov list i stavite na srednju vatru. Sačekajte da voda proključa, smanjite vatru i kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Pazite da ga ne prekuvate da se ne pretvori u kašu. Krastavac i biber operite i iseckajte na kockice, luk očistite i iseckajte, a beli luk pritisnite. U manjoj činiji pomešajte sve sastojke za preliv i začinite solju i biberom po ukusu. Ocedite sočivo, isperite hladnom vodom i prebacite u činiju. Dodajte narezani krastavac, biber, crni i beli luk, svež peršun i nanu i izmrvljeni feta sir. Prelijte prelivom i dobro promešati. Stavite u frižider na pola sata da se ukusi prožmu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)