Tradicionalni recept za FIŠ PAPRIKAŠ okupiće društvo oko stola da se prepričavaju stare dogodovštine
Sveža rečna riba i začinjenska paprika ključ su svake dobre riblje čorbe, koja se tradicionalno služi sa širokim rezancima.
Fiš paprikaš
Sastojci:
2,5 kg šarana
2-3 luka
1 kašika mlevene ljute paprike
2 kašike mlevene slatke paprike
so
100 ml belog vina
koncentrat paradajza
voda
Priprema:
Ribu očistite i isecitena komade a crni luke na sitne kockice. Ribu i luk stavite u lonac (ili ako imate priliku u kotlić) te sve zalijte sa 2,5 litara vode. Za vreme kuvanja nikako ne mešajte varjačom ili kutlačom, već samo protresite lonac. Nakon što paprikaš zavrije, dodajte ljutu i slatku mlevenu papriku, a pred kraj kuvanja vino i koncentrat paradajza. Kao prilog poslužite široke rezance.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)