Tradicionalni recept za FIŠ PAPRIKAŠ okupiće društvo oko stola da se prepričavaju stare dogodovštine

Ivana Vujnović

21:00

Sezonski recepti 0

Sveža rečna riba i začinjenska paprika ključ su svake dobre riblje čorbe, koja se tradicionalno služi sa širokim rezancima.

Tradicionalni recept za FIŠ PAPRIKAŠ okupiće društvo oko stola da se prepričavaju stare dogodovštine
Shutterstock

 

Fiš paprikaš

Sastojci:

2,5 kg šarana

2-3 luka

1 kašika mlevene ljute paprike

2 kašike mlevene slatke paprike

so

100 ml belog vina

koncentrat paradajza

voda

Priprema:

Ribu očistite i isecitena komade a crni luke na sitne kockice. Ribu i luk stavite u lonac (ili ako imate priliku u kotlić) te sve zalijte sa 2,5 litara vode. Za vreme kuvanja nikako ne mešajte varjačom ili kutlačom, već samo protresite lonac. Nakon što paprikaš zavrije, dodajte ljutu i slatku mlevenu papriku, a pred kraj kuvanja vino i koncentrat paradajza. Kao prilog poslužite široke rezance.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading