KOLAČ PIRAMIDA SA VIŠNJAMA Savršen spoj hrskavog lisnatog testa, fila od vanile i kiselog voća
Neki ovaj popularan kolač zovu belo brdo sa višnjama, ali bez obzira na naziv, izgleda prelepo i ukus mu je fantastičan.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
800 g višanja (odleđenih ili iz kompota)
1 l mleka
3 pudinga od vanile
8 kašika šećera
125 g margarina
500 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
Fil: Pomešajte puding, šećer i 200 ml mleka. Ostatak mleka skuvajte i kada provri sklonite sa strane i umešajte pripremljen puding. Sve zajedno vratite da se kuva dok se fil ne stegne. Mešajte sve vreme. Gotov fil pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, dodajte margarin sobne temperature i mutite mikserom dok se ne sjedine.
Rolnice: Razvaljajte oklagijom odmrznuto lisnato testo. Krajeve poravnajte, treba da bude 30x30 cm. Isecite na trake širine 6 cm. Višnje ocedite dobro. Na sredinu trake stavite red višanja i zamotajte u rolnicu, a spoj pritisnite prstima da se zalepi. Ponovite isto sa preostalim trakama i višnjama. Imaćete 10 rolnica. Stavite ih u pleh sa pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stupnjeva 20-25 minuta, da porumene.
Slaganje: Na dno tacne stavite 4 rolnice jednu pored druge. Premažite filom. Preko fila, na sredinu stavite 3 rolnice i premažite filom, zatim stavite 2 rolnice, pa fil i na kraju jednu rolnicu pa ceo kolač premažite filom da izgleda kao piramida. Stavite u frižider da se stegne.
Umutite slatku pavlaku i premažite ceo kolač. Možete ga ukrasiti rendanom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)