DAJEMO VAM IDEJU ZA RUČAK Svinjski file sa ŠLJIVAMA je senzacija ukusa
Nećete moći da odolite ovom ukusu.
Svinjski file sa šljivama
Sastojci:
2 svinjska filea
10 suvih šljiva
1 kašika maslaca
2 kašike ulja
1 veća glavica crnog luka
150 ml belog vina
500 ml pileće supe
lovorov list
200-250 ml pavlake za kuvanje
so, biber
Priprema:
Suve šljive isecite na krupnije kocke, pa ih potopite u vino. Ako nemate bistru supu, poslužiće vam i kocka za supu. U tom slučaju, kocku prelijte sa 500 ml vrele vode i ostavite da se otopi. Svinjski file očistite od eventualnih žilica ili masnoće, pa ga isecite na medaljone širine dva prsta. Posolite ih i pobiberite s obe
strane. U dubljem tiganju ili šerpi ispecite medaljone u mešavini ulja i maslaca, sa povremenim okretanjem da se obe strane ravnomerno ispeku. Ispečene medaljone izvadite iz šerpe, pa u šerpu ubacite sitno naseckan crni luk, vino i lovorov list. Krčkajte 5 minuta, pa ubacite šljive, pavlaku i bujon. Krčkajte još 10 minuta. Ubaciti ispečene medaljone i ostavite da se krčka do željene gustine. Jelo poslužite toplo, a kao prilog možete skuvati krompir-pire.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
BUKVALNO SE ZA PRSTE LEPI Svinjska rebra po ovom receptu moraju svima da se dopadnu
Idealno je za svaku zgodu.
RUČAK KOJI ĆE ZASITITI CELU PORODICU Svinjski rolat sa izvrsnim nadevom oduševiće vas ukusom
Zamirisaće cela kuhinja.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)