LAGANA I ZDRAVA VEČERA Ukusne pljeke možete spremiti za čas, posebno ako umorni dođete s posla
Praktične su i za putnu hranu.
Pljeskavice od pasulja
Sastojci:
500 g kuvanog belog pasulja
2 jajeta
2–3 čena belog luka
1 glavica crvenog luka
1 praziluk
2 kriške starog hleba
so, biber
slatka paprika
suvi začin
malo mleka
ulje
Priprema:
Skuvajte pasulj, pa ga izgnječite viljuškom. Hleb prelijte mlekom, dobro ga ocedite, dodajte pasulju i dobro
izmešajte. Sitno iseckajte praziluk, crveni i beli luk, dodajte ih pasulju, začinite solju, biberom, suvim biljnim
začinom i slatkom paprikom, pa dobro izmešajte. Zatim napravite pljeskavice i pecite ih na vrelom ulju po četiri minuta sa svake strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT I ZA POČETNIKE Prebranac se služi topao, a ako ga ovako napravite može se jesti i HLADAN
Preukusan je kako god da probate.
LAKO I BRZO SE PRAVE Tortilja sa malom LJUTINOM oduševiće vas na prvi zalogaj
Praktično je i za put.
NEOBIČNO PREDJELO Ako vam dolaze gosti, ove kuglice će ih raspametiti
Lako se prave i brzo jedu.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)