ODLIČAN RUČAK Losos iz rerne sa belim lukom, aromatičan i sočan
Lako ga je napraviti, a možete ga poslužiti s dinstanim povrćem ili pire krompirom.
Sastojci:
400 g fileta lososa
100 ml istopljenog maslaca
50 ml isceđenog soka od limuna
2 kašike belog vina
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika seckanog peršuna
so, biber
Priprema:
Pomešajte sve sastojke osim lososa. Na filete ravnomerno nanesite marinadu i pustite sat vremena da odstoji. Stavite filete u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10 minuta. Izvadite iz rerne i prelijte ostatkom marinade, pa pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Losos sa povrćem iz rerne je veoma zdrav ručak, a lako se priprema
Količinu povrća možete da menjate, kao i vrstu, u zavisnosti od onoga što imate u frižideru.
ČISTA EGZOTIKA NA TANJIRU Losos na ananasu po receptu kulinarske blogerke Željke Draškić
Novosađanka Željka je živela na Tajlandu sedam godina i tamo dobila inspiraciju za pravljenje raznih jela, namaza i slatkiša. Ovo je jedan od njenih brojnih zanimljivih recepata.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)