PUNJENO TESTO S KROMPIROM Bez mleka i bez kvasca, kuva se u vodi a ukus je bez premca
Ukusan starinski recept koji će okupiti srećnu porodicu za stolom.
Testo punjeno krompirom
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
3 jaja
1 prstohvam soli
Za punjenje:
500 g krompira
1 jaje
80 g rendanog parmezana
peršun
Priprema:
Za testo pomešati 300 g brašna sa 3 jajeta, prstohvatom soli i 2 kašike vode. Od testa oblikujte loptu, umotajte je u krpu i ostavite da odstoji pola sata. Pobrašnite radnu površinu i na njoj razvaljajte testo na željenu debljinu i oblik po želji. Razvaljajte ga u tanak pleh koji ćete staviti na pamučnu krpu. Krompir skuvati, oljuštiti i mikserom samleti u kašu. Pire pomešajte s jajetom, šakom kačkavalja, vezom seckanog peršuna, solju i biberom. Nazubljenim nožem isecite testo na pravougaonike veličine 5 x 10 cm. Na svaki pravougaonik stavite lopticu fila, preklopite, zalepite ivice, pobrašnite i kuvajte u blago posoljenoj vodi. Ocedite torteline i začinite kečapom i pospite parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)