PILEĆA KRILCA S MEDOM Spolja hrskava a unutra aroma da ti pamet stane

Ivana Vujnović

22:00

Sezonski recepti 0

Kad budete pripremali krilca za roštilj zarežite ih kod hrskavice i raširite kako bi se ravnomerno pekla na roštilju i dobila lepu koricu.

Pileća krilca s medom iz voka
Shutterstock

 

Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz voka

Sastojci:

800 g pilećih krilca

2 kašike meda

2 šargarepe

2 veća mlada luka

1 tikvica

2 kašike ulja

Priprema:

Isecite pileća krilca, prelijte ih marinadom od ulja i mlevenog belog luka i ostavite da se mariniraju nekoliko sati. Pecite ih na roštilju 10-12 minuta, povremeno ih okrećući. Pred kraj pečenja krilca premazati otopljenim medom i kratko pržiti. Povrće isecite na jednake komade. Pržite na malo ulja na jako zagrejanom tiganju do dva minuta. Ovim načinom pripreme povrće će ostati hrskavo, a hranljive materije će se zadržati u povrću.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading