POSNE KIFLICE Ubedljivo najbolji starinski recept za vazdušasto pecivo koje se pojede za tren!
Kiflice su odlične i sutradan, ako neka ostane.
Sastojci:
450 g mekog brašna
1/2 kocke svežeg kvasca
200 ml mlake vode
1 prstohvat šećera
1 kašičica soli
50 ml ulja
Priprema:
U mlaku vodu dodati kvasac i šećer, promešati, prekriti krpom i ostaviti 5 minuta da odstoji. Dodati ulje, promešati pa dodati malo brašna i so. Izmešati viljuškom pa dodavati brašno dok se ne dobije glatko testo. Mesiti oko 5 minuta. Pokriti krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti i ostaviti opet 5 minuta da odstoji. Razvući oklagijom u krug, iseći na trougliće željene veličine. Uviti kiflice, staviti u tepsiju i premazati kiselom vodom. Ostaviti da odstoje 15 minuta, pa još jednom premazati kiselom vodom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
Komentari (0)