BOGATSTVO UKUSA I MIRISA, A RUČAK JEFTIN! Raskošno jelo od piletine, puno safta da se hleb umače!

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Uz ovo jelo dovoljan je samo hleb, a možete da ga poslužite i uz pire krompir.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 kg pilećih bataka i karabataka

300 ml kuvanog paradajza

4 glavice crnog luka

4 sveže paprike

1 šargarepa

So, biber, mlevena paprika

2 lista lovora

1 kašičica mešavine začina (majčina dušica, ruzmarin, peršun)

Priprema:

Propržite u šerpi posoljenu piletinu da dobije smeđu boju. Izvadite je, pa u istoj masnoći prodinstajte iseckan luk. Kad malo omekša, dodajte šargarepu isečenu na kockice. Nakon nekoliko minuta dodajte 3 iseckane paprike. Kada luk skroz omekša vratite piletinu. Začinite mlevenom paprikom po ukusu. Sipajte kuvani paradajz. Poklopite, kuvajte na srednjoj vatri 20 minuta uz povremeno mešanje. Sipajte vodu tako da skoro prekrije meso i povrće. Kuvajte na laganoj vatri još 40 minuta, poklopljeno. Povremeno promešajte. Pred kraj dodajte preostalu iseckanu papriku.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading