IDEALNE ZA DORUČAK Recept za pohovane tikvice, specijalitet naših baka
Uživaćete u svakom zalogaju
Sastojci
Potrebno je:
2 mlade tikvice
po ukusu so
po potrebi brašno
po ukusu suvi začin
po potrebi prezle
3 jajeta
Za prženje:
po potrebi ulje
Priprema
Tikvice oljuštiti i iseći na kolutove. Brasno usuti u posudu i posoliti. Zasebno, u činiji ulupati jaja, a u drugu činiju usuti prezle i dodati suvi začin.
Kolutove tikvica uvaljati prvo u brašno, zatim ih provući kroz ulupana jaja i na kraju ih uvaljati u prezle. Pržit ih na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Odlagati ih na kuhinjski papir kako bi se oedio višak masnoće. Pohovane tikvice servirati i poslužiti.
KAPRIĆOZA Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet
Preukusna pica bolja od one kupovne, za pravo zadovoljstvo.
LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
KUVAJTE KROMPIR OVAKO I NIKAD SE NEĆE RASPASTI Trik koji provereno uspeva
Dodajte ovu namirnicu kada kuvate krompir i provereno se neće raspasti.
SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)