TAKO JEDNOSTAVNO, A TAKO UKUSNO Krompir sa pavlakom i celerom, lagan ručak koji svi vole
Peći na 220 stepeni 50 - 60 minuta i služiti toplo
Potrebno je:
- 600 gr krompira
- 1 koren celera
- 1 struk mladog luka
- 2 paprika
- 250 gr kisele pavlake ili za kuvanje
- 100 ml mleka
- 2 jaja
- 100 gr rendanog kačkavalja
- začin so ml biber
- 4 čena belog luka
Priprema:
Iseći na krupnije luk i papriku pa propržiti na ulju i malo posoliti. Krompir i celer iseći na krugove, dodati začin, mlrvrni biber, ulje i sve izjednačiti.
Izmutiti pavlaku, jaja i mleko, pa dodati rendani kačkavalj i izdrobljen beli luk.
Pola krompira poređati u podmazan pleh pa istresti pržen luk i papriku. Odozgo poređati drugu polovinu krompira. Preliti sa kiselom pavlakom i kačakavaljom. Peći na 220 stepeni 50 – 60 minuta. Služite toplo.
OČISTITE KERAMIČKU RINGLU ZA TREN OKA Nema ribanja ni struganja, samo ovaj 1 sastojak
Očistite prljavu ringlu brzo i lako uz pomoć jednostavnog trika iskusnih domaćica.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
Komentari (0)