ZAŠTO NE BI DANAS JELI MUĆKALICU Ovako smo je spremale i bolja je nego u restoranu

Slobodanka Ćorić

07:11

Sezonski recepti 0

Leskovačka mućkalica je specijalitet od mesa ispečenog na roštilju i povrća, ali odnos mesa i povr'a mora da bude ujednačen da bi ukus bio savršen

ZAŠTO NE BI DANAS JELI MUĆKALICU Ovako smo je spremale i bolja je nego u restoranu
Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg masnijeg svinjskog mesa (najbolje svinjski vrat)
  • 200 g mesnate slanine
  • 5 većih glavica crnog luka
  • 10 pečenih i oljuštenih paprika
  • ljuta papričica
  • 700 g paradajza
  • 2 glavice belog luka
  • so
  • biber
  • tucana i aleva paprika

 

Priprema:

Meso dobro posolite, isecite na deblje šnicle, zatim na srednje krupne kocke, pa ga ispecite na roštilju.

Za to vreme u šerpi na malo ulja ili masti propržiti crni luk isečen na rebarca. Dodati papriku sečenu na rezance i iseckan paradajz, pa dinstati na laganoj vatri još neko vreme.

Potom dodati meso sa roštilja i sve zajedno ukrčkati još oko dvadesetak minuta. Dodati. Gotovo jelo može se nakratko zapeći u rerni.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Komentari (0)

Loading