ZAŠTO NE BI DANAS JELI MUĆKALICU Ovako smo je spremale i bolja je nego u restoranu
Leskovačka mućkalica je specijalitet od mesa ispečenog na roštilju i povrća, ali odnos mesa i povr'a mora da bude ujednačen da bi ukus bio savršen
Sastojci:
- 1 kg masnijeg svinjskog mesa (najbolje svinjski vrat)
- 200 g mesnate slanine
- 5 većih glavica crnog luka
- 10 pečenih i oljuštenih paprika
- ljuta papričica
- 700 g paradajza
- 2 glavice belog luka
- so
- biber
- tucana i aleva paprika
Priprema:
Meso dobro posolite, isecite na deblje šnicle, zatim na srednje krupne kocke, pa ga ispecite na roštilju.
Za to vreme u šerpi na malo ulja ili masti propržiti crni luk isečen na rebarca. Dodati papriku sečenu na rezance i iseckan paradajz, pa dinstati na laganoj vatri još neko vreme.
Potom dodati meso sa roštilja i sve zajedno ukrčkati još oko dvadesetak minuta. Dodati. Gotovo jelo može se nakratko zapeći u rerni.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)