VIKEND GOZBA Svinjski vrat sa začinskim biljem, preliven vinom i pečen na krompiru, najukusnije meso koje ste jeli!

Vesna Vukadinović

13:04

Sezonski recepti 0

Omiljeni ručak na malo drugačiji način oduševiće vaše ukućane.

hrana
Shutterstock

Sastojci:

1 kg svinjskog vrata

1 kg krompira

150 ml belog vina

so, biber

po 1 kašičica suvog ruzmarina, bosiljka, peršuna, mirođije

1 čen belog luka

Priprema:

Meso nožem probosti na nekoliko mesta i u svaku rupicu staviti po malo ustitnjenog belog luka. Posoliti sa obe strane, pobiberiti. Posuti pomešanim biljnim začinima. U pleh sipajte 150 ml vode i vino i stavite meso. Pokrijte alu folijom i pecite 1 sat na 250 stepeni. Zatim meso okrenite na drugu stranu. Ako je tečnost isparila dodajte još po 100 ml vode i vina. Pecite još 1 sat. Gotovo meso ostavite da se prohladi pre sečenja. U istu pleh stavite oljušten i isečen krompir i pecite 1 sat na 220 stepeni.

 

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading