SPREMITE PUNJENU PAPRIKU SA PRŽENOM DIMLJENOM SLANINOM Isprobajte novi ukus prema sledećem receptu

Slobodanka Ćorić

11:13

Sezonski recepti 0

Napravite punjenu papriku na potpuno drugačiji način

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je da ovom tradicionalnom jelu, dodate jedan sastojak, koji će mu dati potpuno drugačiji ukus.

Potrebno je:

  • Paprike babure
  • 600 gr mlevenog mesa
  • 150 gr suve slanine (najbolja domaća dimljena)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-4 čena belog luka
  • 1 veći paradajz sveži na kockice + 1 za zatvaranje
  • 50 gr. opranog pirinča obarenog
  • 2 jaje
  • crvena mlevena paprika
  • ml. biber
  • soli ..ulje
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml.  kuvanog paradajza

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i beli luk.Dodati seckan beli luk.Ubaciti mleveno meso pa dinstati da ispari tečnost. Dodati obaren pirinač, a mlevenu papriku posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaja i sve izjednačiti.

Puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza. Ređati u plepodmazan pleh.U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom.

Pouljiti i peći sat vremena na 220 stepeni C oko 50 min.Pokriti folijom pred kraj otkriti da porumene.

 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading