TESTENINA JE UVEK ODLIČNA IDEJA naročito kad je sljubljena sa svežim sirom i uljem od ljutih papričica što daje neodoljiv spoj
Tajna ovog jela je u mešanju svežeg sira sa sosom od paradajza i uljem od ljutih papričica – ako nemate pikantno ulje, u maslinovo dodajte seckane komadiće ljutih čili papričica.
Začinjena testenina sa svežim sirom
Sastojci:
500 g testenine
1,5 šolje paradajz sosa
1 šolja svežeg kravljeg sira
1/4 šolje rendanog parmezana
1 kašika ulja od ljutih papričica
so
Priprema:
U slanoj vodi skuvajte testeninu prema uputstvu uz povremeno mešanje da bude dente. Ocedite i ostavite 1/2 šolje vode za kuvanje testenine za kasnije. Izblendirajte paradajz sos, svež sir, parmezan i ulje u glatku smesu. Vratite testeninu u šerpu, dodajte sos iz blendera i 1/4 šolje vode u kojoj se testenina kuvala. Mešajte, po potrebi dolivajući još vode, dok se testenina dobro ne prekrije sosom, a sos zagreje na temperaturu testenine. Testeninu podelite na tanjire i pospite rendanim parmezanom i sitno seckanim peršunom.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
Komentari (0)