TESTENINA JE UVEK ODLIČNA IDEJA naročito kad je sljubljena sa svežim sirom i uljem od ljutih papričica što daje neodoljiv spoj

Trpeza/I.V.

13:00

Sezonski recepti 0

Tajna ovog jela je u mešanju svežeg sira sa sosom od paradajza i uljem od ljutih papričica – ako nemate pikantno ulje, u maslinovo dodajte seckane komadiće ljutih čili papričica.

testenina u sosu od paradajza
Shutterstock

 

Začinjena testenina sa svežim sirom

Sastojci:

500 g testenine 

1,5 šolje paradajz sosa

1 šolja svežeg kravljeg sira

1/4 šolje rendanog parmezana

1 kašika ulja od ljutih papričica

so

Priprema:

U slanoj vodi skuvajte testeninu prema uputstvu uz povremeno mešanje da bude dente. Ocedite i ostavite 1/2 šolje vode za kuvanje testenine za kasnije. Izblendirajte paradajz sos, svež sir, parmezan i ulje u glatku smesu. Vratite testeninu u šerpu, dodajte sos iz blendera i 1/4 šolje vode u kojoj se testenina kuvala. Mešajte, po potrebi dolivajući još vode, dok se testenina dobro ne prekrije sosom, a sos zagreje na temperaturu testenine. Testeninu podelite na tanjire i pospite rendanim parmezanom i sitno seckanim peršunom.
 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading