HLADNA SALATA Iskoristite sezonu breskve i napravite obrok pun arome s pršutom i sirom
Za najbolji ukus ovog recepta važno je koristiti što zrelije breskve, tako da budu veoma sočne, meke i slatke.
Hladna salata od breskve, mocarele i pršute
Sastojci:
3 zrele breskve
1 loptica mocarele
6 slajsa pršute
1 šaka listova sveže nane
1 šaka rukole
1 šoljica maslinovog ulja
1 limun
čili paprika
so, biber
Priprema:
Dakle, prvo operite breskve a ako vam koža smeta, ogulite ih i isecite na kriške. Mocarelu isecite na tanke i male kriške, a zatim pršutu iseckajte na trakice ili sitnije komade.Na tanjir prvo stavite rukolz, pa dodajte breskve i mocarelu, pa sve začinite solju, biberom i malo čilija. Povrh svega dodajte pršutu i iskidane listiće mente i lagano pokapajte maslinovim uljem. Na kraju salatu prelijte sokom od pola limuna. Malo promešajte da se ukusi sjedine i onda poslužite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)