ZA VIKEND U PRIRODI Pica rolat od gotovih kora sa šunkom i kačkavaljem staje u svaku torbu
Super ukusno a nimalo zahtevno za pripremu, ovaj recept zaslužuje da bude podvučen crvenim flomasterom.
Pica rolat
Sastojci:
7 kora za pitu
kečap po ukusu
12 šnitova šunke
1 pakovanje mariniranih šampinjona
200 g kačkavalja
1 jaje
2 kašike pavlake
susam za posipanje
Priprema:
Tri korice za pitu staviti jednu preko druge, bez premazivanja, treću premazati kečapom i posuti origanom. Preko staviti koru pa na njoj izrendati kačkavalj, pa opet koru. Na njoj naređati listiće šunke, preko staviti šestu koru i nju premazati kečapom i naređati oceđene šampinjone. Zatim ide poslednja kora i nju premazati filom koji ćete napraviti od jaja i 2 kašike pavlake. Rolat urolati i prebaciti na papir za pečenje, ostatkom fila od pavlake i jaja premazati rolat i posuti susamom. Peći na 200°C oko 25 minuta.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)