KRCKAV SPOLJA, A ISTOPLJEN UNUTRA Ispohujte kačkavalj na ovaj način i svi će tražiti dodatak!

Vesna Vukadinović

18:00

Sezonski recepti 0

Uz pohovani kačkavalj poslužite sezonsku salatu ili pire krompir.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g kačkavalja (poput gaude)

3 jaja

100 g prezli

100 g brašna

500 ml ulja za prženje

Priprema:

Kačkavalj isecite na štapiće ili listiće debljine oko 1 cm. U jedan tanjir stavite brašno, u drugi prezle, a u treći umućena jaja s malo soli. Kačkavalj uvaljajte u jaja, pa u brašno, potom u prezle, pa ponovno u u jaja, pa u prezle. Pre prženja stavite u zamrzivač jedan sat kako bi se ravnomerno istopio. Pržite na vrelom ulju na srednjoj vatri 5 minuta, okrećući sa svih strana da dobiju smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading