BRZO JELO, A SVI GA VOLE Fantastična kremasta testenina s kačkavaljem i belim lukom
Ukusna večera će biti na stolu za manje od pola sata.
Sastojci:
400 g testenine po želji
4 čena belog luka
100 g rendanog parmezana
250 ml mleka
350 ml pilećeg bujona
Priprema:
Na malo ulja dinstajte iseckan beli luk jedan minut. Sipajte pileći bujon i mleko, dodajte testeninu, so po ukusu. Kad provri, smanjite vatru i kuvajte povremeno mešajući 20 minuta, odnosno dok testenina ne omekša. Umešajte parmezan, a ako je sos previše gust, dodajte još malo mleka. Sklonite s vatre i poslužite posuto parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)